10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V murskosoboški bolnišnici cigani med seboj krvavo obračunali, ogrožena so bila življenja bolnikov in obiskovalcev

Včeraj popoldne je v prostorih urgence Splošne bolnišnice Murska Sobota prišlo do pretepa, v katerem je bil odvržen tudi solzivec. Policija in mediji so poročali, da sta se stepli dve skupini moških. To drži, ampak če smo natančni, so se stepli cigani.

»Danes malo pred 15.00 uro smo bili obveščeni o pretepu v Splošni bolnišnici Murska Sobota. O dogodku zbiramo informacije,« so včeraj za SobotaInfo povedali na Policijski upravi Murska Sobota. Policija je dodala, da sta ste stepli dve skupini moških in da je bil v prostorih urgence odvržen solzivec. Zaradi incidenta je bilo delo prekinjeno za dve uri.

Po družbenih omrežjih in forumih so se razširile informacije, da so med seboj obračunali »manjšinci«, ki jim je vse dovoljeno. Šlo naj bi za cigane iz Dokležovja.

Zaradi njihovega pretepa so bili življensko ogroženi dializni bolniki.

Portal Vestnik je poročal: »Največ težav sta povzročili odvrženi pločevinki z dražilnim plinom, ki se je širil po prostorih bolnišnice. Bolniki na dializi se namreč niso mogli nikamor umakniti, v tistem času pa so v ambulanti oživljali tudi pacientko z zastojem srca. V pretepu je bilo nekaj ljudi lažje poškodovanih, vsi pa so že v domači oskrbi.«

Kot opisuje strokovni direktor SB Murska Sobota, Danijel Grabar, bi se naj pripeljala večja skupina moških in se lotila druge skupine s palicami za golf in bejzbolskimi kiji, ni pa manjkal tudi solzivec. »Naš varnostnik je zaznal večjo skupino moških s koli, palicami za golf in kiji, ki so se napotili proti prostorom urgence. Poskušal jih je zaustaviti, vendar so ga na silo odrinili, udarili po roki in vdrli v prostore urgentnega centra. Tam so napadli skupino v čakalnici, ki je čakala na oskrbo. Med pretepom in kričanjem so odvrgli dve pločevinki z dražilnim plinom, tako da smo imeli največ težav prav zaradi tega plina, ki se je širil po prostorih urgence. Ravno v ambulanti ob tej čakalnici je osebje oživljalo pacientko z zastojem srca. Tak plin lahko pomeni smrtno nevarnost za takega pacienta. Naknadno se je ta plin širil po prostorih bolnišnice, zaradi tega so imeli nekaj težav bolniki na dializi, ki se niso mogli nikamor umakniti. Dejansko je to predstavljalo največjo grožnjo našim zaposlenim, predvsem pa bolnikom,« je šokiran izjavil Grabar, poroča Nova24TV.

Da je šlo za spopad med ciganskima družinama iz različnih vasi, razkriva tudi debata na Facebooku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine