18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

V Luki Koper nevladniki ovirali promet

Dopoldan je neznana ženska iz ene od pridajaln ob koprski tržnici ukradla zdravstvene pripomočke v skupni vrednosti 294,59 evra. Na kraju je bilo še ugotovljeno, da se ista ženska vsak dan zadržuje na območju tržnice, kjer izvršuje različna kazniva dejanja. Policisti zbirajo obvestila, občane pa prosijo, da čim prej sporočijo koristne informacije.

Ob 9.37 so bili policisti obveščeni, da je pred vhodom v koprsko pristanišče skupina oseb iz nevladne organizacije za zaščito živali, ki ogroža varnost v cestnem prometu. Na kraju so policisti ugotovili, da gre za pet oseb, članov nevladne organizacije, ki so želeli opravljati meritve temperature v tovornih vozilih za prevoz živine. Ker so ovirali promet, so jih policisti večkrat opozorili zaradi kršitve po členu 83/9-3 ZPrCP. Ko so prihajala tovorna vozila z živino, so osebe ponovno hodile po cesti in kršile predpise. Zaradi kršitev so bili naslednjim osebam izdani plačilni nalogi: 46-letni državljanki Nemčije, 50-letni državljanki Nizozemske, 62-letnemu državljanu Nemčije in 41-letnemu državljanu Romunije, ki prebiva v Avstriji. O dogajanju so policisti obvestilli tudi veterinarsko inšpekcijo. Celotno dogajanje se je, kljub izrečenim globam, zaključilo mirno.

Iz ene od trgovin v Kopru je nekdo ukradel brusilnik Bosch v vrednosti 164 evrov. Prijet je bil 61-letni državljan Madžarske. Sledi mu kazenska ovadba. Ob 14.22 so bili policisti obveščeni o nesreči s traktorjem na območju Golaka. 69-letnik je s traktorjem odšel kosit travo na svojo parcelo v kraj, imenovan Gmajna. Omenjena parcela je hribovita, zato je traktor začel drseti vzvratno. Ko je prišel do nekoliko položnejšega pobočja, je kosilnica zadela v zemljo, nakar je prednji del traktorja privzdignilo. Takrat je voznik padel s traktorja pod zadnje desno kolo, ki ga je stisnilo. Zdravnica je potrdila smrt na kraju nesreče.                                                                

Včeraj zvečer je zagorelo je v 2. nadstropju objekta v Ilirski Bistrici na balkonu ene od sob. Vsi stanovalci so bili evakuirani, poškodovan ni bil nihče. Požar je bil pogašen ob 20.30. Vzrok požara še ni znan. V požaru je nastalo za približno 5000 evrov škode.                          

Ob 23. uri je nekdo na porotorški plaži ukradel žensko torbico in to kljub temu da sta približno pol metra od nje sedeli oškodovanki. Obe sta stekli za storilcem, vendar je pobegnil. V torbici je bilo 50 evrov, GSM Apple Iphone 8+ Rose gold in šminka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine