30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

V Ljubljani zaradi nesreče umrla 91-letna peška, ki je prečkala cesto izven prehoda za pešce in povsem presenetila voznike

V torek ob 17.38 se je v bližini Dunajske ceste 106/C v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 91-letna peška, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

 

Nesreča se je zgodila, ko je peška prečkala vozišče Dunajske ceste izven prehoda za pešce. Ko je prišla do sredine vozišča, je stopila na levi prometni pas desnega smernega vozišča Dunajske ceste, gledano iz smeri Baragove ulice. Vozila, ki so vozila po levem prometnem pasu, iz smeri Baragove ulice so se ustavila, da so preprečila trčenje. Peška je nadaljevala s prečkanjem in ko je prišla na desni prometni pas, je tedaj po njem, iz smeri Baragove proti Dimičevi ulici pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in kljub zaviranju trčila v peško. Kljub nudenju prve pomoči in oživljanju reševalcev Splošne nujne medicinske pomoči Ljubljana, je peška ob 18.15 zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 103 prometne nesreče, v katerih je ena oseba umrla, šest nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 35 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 19-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 27 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, štiri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji listin, dve grožnji in ena drzna tatvina.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine