3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

V Ljubljani vlomi, tatvina in rop

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 59 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 8 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali v enem primeru nasilja v družini, kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Okoli 6.40 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega vozila, v kateri je motorist umrl. Podrobnejše informacije bomo posredovali kasneje.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 8 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi v objekte:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali sedem vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu. Na območju Šiške, Viča in Kočevja so vlomili v kleti, od koder so neznanci odtujili dve kolesi in kosilnico. Na območju Ribnice so neznanci vlomili v prostore društva, od koder so odtujili manjšo blagajno z denarjem. Z dejanjem je nastalo za nekaj sto evrov škode. V Kočevju pa so neznanci vlomili v gradbeni kontejner in odtujili orodje ter iz delovnega stroja gorivo. Škode je za nekaj sto evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj okoli 23.15 smo bili obveščeni o drzni tatvini na Grablovičevi ulici v Ljubljani. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da se je za oškodovanko, ki je kolesarila, pripeljal prav tako na kolesu neznani storilec in ji iz prednje košare na kolesu odtujil torbico z vsebino. V dogodku ni bila poškodovana.

Rop:
Včeraj okoli 22.30 smo bili obveščeni o ropu za Bežigradom. Ugotovljeno je bilo, da so trije za zdaj neznanci storilci od oškodovanca z grožnjo zahtevali telefon in denar. Eden od storilcev je iz etuija telefona odvzel denar, telefon pa vrnil oškodovancu. V dogodku ni bil poškodovan.
Opis storilcev: gre za mlajše moške, stare okoli 20 let, vsi so imeli preko obraza poveznjeno kolesarsko masko, črne barve, z motivom okostnjaka. Vsi trije so bili s kolesi.

Vinjena voznika, pridržanje po ZPrCP:
Včeraj okoli 19.30 smo bili obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila, ki je vozil po avtocesti od Grosupljega proti Ljubljani. Policisti so voznika (32, drž. Bolgarije) izsledili in kontrolirali, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,32 mg/l). Vozniku so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako mu bo izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 21.45 je bila PU Ljubljana obveščena, da je na odstavnem pasu pred trojanskim tunelom v smeri Maribora zaustavljeno vozilo, ki ni zavarovano. Policisti so vozilo izsledili in opravili postopek z voznikom (56), pri katerem je bila ugotovljena prisotnost alkohola (1,31 mg/l). Voznika so policisti pridržali, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako mu bo izdan plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine