29 C
Ljubljana
četrtek, 30 junija, 2022

V Ljubljani spet kradejo kot srake: vlomi, rop mladoletnika in še drzni tatvini na avtocesti

Policisti so obravnavali 5 vlomov, v dveh primerih je ostalo pri poskusu. Na  Viču  so  neznanci  vlomili v hišo in odtujili nekaj nakita. Lastnika so oškodovali za okoli 1000 evrov. Na  Rašiški  ulici v Ljubljani je bilo vlomljeno v pritlično stanovanje, od koder so neznanci odtujili nakit in lastnika oškodvali za okoli 3000 evrov. Prav tako je bilo vlomljeno v dve vozili.

Včeraj  zjutraj  so  bili policisti obveščeni o drzni tatvini na počivališču Cikava. Neznani  storilec  je  ogovoril oškodvanko v vozilu, da poškodovano oziroma prazno zadnjo pnevmatiko. Slednja je zapustila vozilo in skupaj z neznancem odšla  za  vozilo  preveriti  pnevmatiko.  V  tem  času  je  drug  storilec izkoristil njeno nepozornost in ji odtujil torbico z vsebino. Oškodovana je bila za okoli 1000 evrov.
O  še eni podobni drzni tatvini so bili obveščeni na počivališču Lukovica. V  vozilu  sta  spala  oškodovanca (drž. Romunije), ki ju je zbudil neznani moški  z  opozorilom  da imata poškodovano pnevmatiko. Pnevmatiko sta imela dejansko  prazno  in  jo  napolnila.  Ko  sta se odpeljala jima je pnevmatika ponovno  spustila,  takrat  pa  sta  tudi  opazila  da  v vozilu nimata več nahrbtnika z vsebino. Oškodvana sta za okoli 3600 evrov.

Kot opozarjajo policisti, se vsako leto srečujejo s prijavami drznih tatvin na počivališčih, predvsem v poletnih mesecih, oškodovanci pa so tujci v tranzitu. Tatvine izvršujejo na več načinov. Eden takšnih je, da oškodovance med počitkom v vozilu prebudijo in jih pod pretvezo, da je nekaj narobe z njihovim vozilom, spravijo iz vozila. Medtem ko si oškodovanec ogleduje vozilo, drug storilec izkoristi njegovo nepozornost in iz vozila odtuji torbico z vsebino (denar, mobitel, ….). »Imeli smo že primere drznih tatvin na avtocestah, ko so bili oškodovanci zaradi predrte pnevmatike prisiljeni ustaviti. Takrat so jim ponudili pomoč pri menjavi pnevmatik in jih v njihovi nepozornosti okradli, tako da so iz vozila odtujili vrednejše predmete kot so denar, dokumente in mobitele. Imeli smo tudi primere, ko so bili oškodovanci okradeni, medtem ko so spali v avtodomu.Svetujemo,   da   vozilo   parkirate   na  osvetljenem  delu  parkiršča  na počivališču,  po možnosti kjer je tudi videonadzor. Vozila ne puščajte brez nadzora.  Če  neznane  osebe  pristopijo  do  vas  in vas ogovorijo, bodite pozorni  na  dogajanje  okoli  sebe.  Vredne  predmete (torbice, denarnice) imejte pod nadzorom,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Danes  okoli  5.  ure  zjutraj  so bili policisti obveščeni o poskusu ropa na Tržaški cesti  v  Ljubljani.  Po  zdaj  zbranih  obvestilih  je  znano,  da  so  do oškodovanca  (16) na avtobusnem postajališču pristopili trije mlajši fantje in  od  njega  zahtevali denar in telefon. Ker jim ga ni želel izročiti, je med njimi prišlo do prerivanja in pretepanja. Oškodovanec je zbežal s kraja in  se  zatekel na bencinski servis. V dogodku je utrpel telesne poškodbe in bo pomoč iskal sam nakandno po potrebi.

OPIS storilcev:
1.  neznani moški, velik 170 cm, suhe postave, krajših svetlih las, oblečen
v črno jakno, kavbojke, star med 16 in 20 let, govoril je slovensko.
2.  neznani moški, velik 180 cm, suhe postave, pobrit po glavi, star med 16
in 20 let, oblečen v sivo jakno, na glavi kapuca, govoril je slovensko.
3.  neznani moški, velik med 165 in 170 cm, suhe postave, temnih  las, star
16 let, oblečen v črno jakno s kapuco, govoril je slovensko

Sorodne vsebine