6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

V Ljubljani se število vlomov in tatvin povečuje. Prepoznate kakšen predmet?

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 51 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 10 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 poškodovanja tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 10 vlomov, od tega je v 3 primerih ostalo pri poskusu. V Šiški so neznanci vlomili v stanovanje od koder so odtujili nakit in lastnika oškodovali za več tisoč evrov. Na Ilirski ulici v Ljubljani so neznanci vlomili v prostore podjetja, od koder so odtujili prenosni računalnik in fotoaparat. V Šiški so neznanci vlomili v kiosk in odtujili cigarete. Prav tako je bilo vlomljeno v štiri vozila, iz katerih so bili odtujeni osebni predmeti (denarnice, torbice) in orodje.

Policisti PU Ljubljana so v ponedeljek, 12. 11. 20. 18 odvzeli prostost štirim osumljencem iz okolice Kočevja, zaradi utemeljenih sumov, da so 8. 11. 2018 v večernem času izvršili dve kaznivi dejanji velike tatvine, in sicer je bilo na podlagi zbranih obvestil in opravljenih ogledov krajev kaznivih dejanj, kot tudi ostalih kriminalistični opravil (hišna preiskava, zaseg predmetov) ugotovljeno, da so na območju Sostra vlomili v dve stanovanjski hiši, od koder so odtujili več kosov nakita in denar. Osumljenci so bili s kazensko ovadbo privedeni pred preiskovalnega sodnika, ki jim je odredil pripor. Vsi štirje so bili že obravnavani za tovrstna kazniva dejanja.

Prav tako pa objavljamo fotografijo zaseženih predmetov, za katere utemeljeno sumimo, da izvirajo iz kaznivih dejanj (vlomov v stanovanjske hiše), za katere pa nam ni uspelo ugotoviti lastništva. V kolikor lastniki prepoznajo svoje predmete, naprošamo da pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Moste na št. 01/586-76-00 in se dogovorijo za ogled predmetov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine