-0.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 oktobra, 2021

V Ljubljani se je kolesarka zaletela v parkirano kolo in se huje poškodovala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 71 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 11 tatvin, 5 vlomov in 2 poškodovanji tuje stvari. Policisti so posredovali tudi zaradi nasilja v družini, kršitelju pa je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

S   področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 prometni nesreči v katerih so udeleženci utrpeli lažje poškodbe in prometno nesrečo s hudo poškodbo kolesarke. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov sta bili zaseženi vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru. Enega   kršitelja so policisti pridržali.

V Litiji so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo, odtujen je bil nakit, lastnik pa oškodovan za okoli 500 evrov. V stanovanjsko hišo je bilo vlomljeno še v Grosupljem, kjer so neznanci odtujili nakit, dve pištoli in naboje. Lastnika so oškodovali za okoli 5000 evrov.

V Šiški so neznanci vlomili v stanovanje. Odtujena je bila plačilna kartica, lastnik pa oškodovan za okoli 1200 evrov. V gostinski lokal je bilo vlomljeno v Šiški, odtujeno je bilo nekaj deset evrov menjalnine. V lokal je bilo vlomljeno tudi na območju Centra, odtujene so bile alkoholne pijače in mobitel, lastnik pa oškodovan za nekaj sto evrov.

Policisti so bili včeraj obveščeni, o drzni tatvini in stanovanje za Bežigradom, ki se je zgodila med 19. in 20. 2 .2019. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na neugotovljen način vstopil v stanovanje in oškodovanki odtujil nekaj gotovine in plačilno kartico. Po dejanju pa je bilo s kartico opravljenih nekaj dvigov. Lastnica je bila z dejanjem oškodovana za okoli 1700 evrov.

Včeraj okoli 8. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v centru Ljubljane. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je kolesarka vozila v območju za pešce na Adamič Lundrovem nabrežju iz smeri Kopitarjeve proti Dolničarjevi ulici, pri tem pa trčila v parkirano kolo. Po trčenju je padla in se hudo poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine