23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

V Ljubljani in okolici spet pestro na področju kriminalitete; z juga v državo vstopajo nezakoniti migranti

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  63 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  43  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 58 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 3 vlome  (v  hišo,  stanovanje  in  poslovni  prostor, pri vseh je ostalo pri poskusu). Prav tako so obravnavali 2 primera kaznivega dejanja goljufije. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  17  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  eno  nesrečo  z  lahkimi  telesnimi poškodbami in eno s hudimi  telesnimi  poškodbami.   Večkratnima  kršiteljema  cestno prometnih predpisov so zasegli 2 vozili.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem  kraju  in  2  krat  v  zasebnem  prostoru.  Policisti  so  med opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje  prijeli  11  tujcev  (2 drž. Alžirije, 4 drž. Pakistana, 1 drž. Irana, 1 drž. Afganistana, 1 drž. Kosova in 2 drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Trije vlomi

Policisti  so  na  območju  PU  Ljubljana  obravnavali  3  poskuse  vlomov. Poskušali  so  vlomiti  v hišo, stanovanje in poslovni prostor, pri vseh je ostalo dejanje pri poskusu in je nastala zgolj materialna škoda.

Drzne tatvine

V včerajšnji kroniki smo poročali o drzni tatvini, ki jo je na Viču, 3. 4. 2019, izvršila neznana ženska pod pretvezo pobiranja prostovoljnih prispevkov. S kraja pa se je v skupini večih oseb odpeljala s srebrnim VW Sharanom, francoskih registrskih oznak.  V povezavi s tem so policisti na podlagi novega obvestila o pojavu oseb, ki pobirajo prostovoljne prispevke, le te izsledili in prijeli v Medvodah. V vozilu je bilo šest oseb, vsi drž. Romunije. Zoper osumljeno žensko za kaznivo dejanje drzne tatvine na Viču bodo policisti podali kazensko ovadbo. Drug kršitelj pa je bil včeraj priveden  sodniku za prekrške, ki mu je izrekel ukor.

Opozorilo pred drznimi tatvinami in goljufijami Občane  opozarjamo,  da bodite  previdni  in  ne  nasedajte prevarantom in tatovom!  Običajno  take primere  obravnavamo na večjih parkiriščih in pri trgovskih  centrih. Storilci  izvajajo  tatvine  in goljufije pod pretvezo zbiranja prostovoljnih prispevkov. Vsi, ki pobirajo prispevke morajo imeti ustrezno dovoljenje upravnih enot.  Bodite previdni, o pojavu oseb ( v tem primeru so  se  vozili z osebnim avtomobilom Volkswagen Sharan, sive barve fancoskih registrsklih  tablic)  takoj obvestite policijo na št. 113 ali anonimno na 080-1200.

Tatvina kolesa

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so 30. 3. 2019 pri preprečevanju in odkrivanju kaznivih dejanj tatvin koles zasegli kolo moškemu, ki je bil zaloten pri tatvini kolesa. Do tega trenutka nismo prejeli prijave za tatvino/pogrešanje kolesa, prav tako nismo uspeli ugotoviti lastnika kolesa. V zvezi tega posredujemo fotografijo kolesa z namenom objave in poziva lastniku, da se zglasi na PP Ljubljana Center.

Prometna varnost

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami PU Ljubljana je bila včeraj nekaj pred 11. uro obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti pri Trojanah, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Po zdaj zbranih obvestilih in z ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je voznica  osebnega avtomobila znamke Seat vozila od naselja Orehovica proti Trojanam. Ko je pripeljala v levi pregledni ovinek izven naselja Orehovica je zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne strani pravilno pripeljal voznik  kombija znamke Peugeot. Slednji se je v izogib trčenju umikal skrajno desno, tako da je zadel odbojno ograjo, vendar trčenja ni uspel preprečiti. Vozilo povzročiteljice je ob trčenju obrnilo in je obstalo na vozišču. Povzročiteljica je bila zaradi poškodb odpeljana v SB Trbovlje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela hude telesne poškodbe. Udeleženec, v nesreči po podatkih policije, ni utrpel telesnih poškodb. Zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljana posledic, je bila cesta zaprta do 12.30.

Zaseg vozil

Policisti  so  zasegli  dve  osebni  vozili.  Oba kršitelja sta vozila brez veljavnega  vozniškega dovoljenja, za enega se sumi da je vozil pod vplivom drog  in mu je bil odrejen strokovni pregled.  Zoper oba kršitelja bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine