15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

V Ljubljani drzne tatvine vsakdanji pojav – iz roke ji je iztrgal paket

Piše: C. R. 

“V petek, okoli 130.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini v Mostah. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pritekel do dostavljavke paketov, ki je ravno predajala paket in ji ga strgal iz rok, nato pa s kraja pobegnil,” sporoča PU Ljubljana. 

Opis: moški star okoli 40, visok okoli 190 cm, črnih kratkih las, imel je črno brado, oblečen je bil v temna oblačila. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 21. uro so bili obveščeni o še eni drzni tatvini v Mostah, kjer je neznana storilka pristopila do oškodovanke, jo ogovorila in ji z vratu strgala verižico, nato pa s kraja zbežala. Opis: ženska stara okoli 20 let, suhe postave, temnih las. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prav tako včeraj, okoli 20. ure so bili obveščeni o drzni tatvini na območju Grosuplja. Ugotovljeno je bilo, da je v petek, okoli 14. ure, do hiše oškodovanke pristopil neznanec in se predstavil kot delavec gradbenega podjetja. S pogovorom je zamotil oškodovanko, medtem pa je drugi storilec vstopil v hišo in iz nje odtujil nakit in gotovino. Opis: moški star okoli 40 let, visok okoli 180 cm, srednje postave. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 23. ure so bili obveščeni o drzni tatvini v centru Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je moški oškodovanko prosil za drobiž, med tem pa ji je iz denarnice iztrgal gotovino in s kraja pobegnil. Na podlagi informacij oškodovanke so policisti v bližnji stavbi prijeli 41-letnega državljana Slovenije, ki so mu bili odtujeni predmeti zaseženi. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V petek okoli 21.30 so bili obveščeni, da je oškodovanka na območju Most v svojem stanovanju zalotila neznano žensko, ki ji je odtujila mobilni telefon in nekaj manjših predmetov, nato pa s kraja pobegnila. Policisti so pregledali okolico kraja storitve in na podlagi opisa izsledili 41-letno državljanko Slovenije, ki so ji bili predmeti zaseženi, zoper njo pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine