22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V krožišču se je »zakantal« v ograjo, nato pa napihal dva promila

Sinoči, okoli 18.45 je 44-letni voznik osebnega avtomobila, v krožišču v Spodnji Hočah, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v betonski del ograje. K sreči tam takrat tam ni bilo pešcev.

 

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,04 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog, pristojnemu sodišču pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.

Štajerski policisti so sicer med kontrolo prometa ugotovili precej kršitev. Ob 9.20 so policisti v Dvorjanah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Rover 200, ki je bil označen z dvema različnima registrskima tablicama. Ugotovili so, da nobena od njiju ne pripada temu vozilu, osebni avtomobil pa je neregistriran in nezavarovan. Poleg tega voznik nima vozniškega dovoljenja.

Ob 17.20 so imeli policisti v Miklavžu na Dravskem polju v postopku voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes 350 ML, ki ga je vozil 33-letni voznik iz Miklavža na Dravskem Polju. V postopku so ugotovili, da mu je bila leta 2018 izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, zaradi česar nima pravice voziti vozila. Za nameček je imel na vozilu nameščeni še registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil.

Ob 17.45 so pri hotelu Areh na Pohorju ustavili 22-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke Subaru Justy, ki ni bilo označeno z registrskima tablicama. Ugotovili so, da je osebni avtomobil vozil v času, ko njegovo vozniško dovoljenje, zaradi izrečenega začasnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja, ni bilo veljavno.

Ob 20.30 so policisti na Ptujski cesti v Mariboru ustavili voznika mopeda. V postopku so ugotovili, da ga je vozil mladoletni Mariborčan, ki še ni opravil ustreznega vozniškega izpita.

Ob 21.45 pa so na območju Miklavža na Dravskem polju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Honda Civic, ki ga je vozil 44-letnik iz Hajdine. V postopku so policisti ugotovili, da ima voznik določene zdravstvene težave in bi zaradi tega moral že pred časom na kontrolni zdravstveni pregled, Ker tega ni opravil, nima več pravice voziti motornega vozila.

Zoper vse so policisti izvedli predpisane sankcije in vsem tudi zasegli vozila, ki so jih vozili.

»V zadnjem tednu smo večkrat opozorili, da zaznavamo povečano število voženj v cestnem prometu pod vplivom alkohola, povečano število kršitev, povezanih s hitrostjo vožnje, pa tudi vožnje vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Posledica vseh teh kršitev je bilo več hudih prometnih nesreč v zadnjih dneh, v katerih se je znatno povečalo število hudo telesno poškodovanih. Samo v času izvajanja ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa smo obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta dve osebi umrli. Zaradi tega smo prisiljeni še bolj aktivno izvajati nadzor cestnega prometa in ga bomo tudi v bodoče, saj se kršitve še vedno kar vrstijo,« so zapisali.

Podobne kršitve pa so beležili tudi primorski policisti. Ob 14. uri so imeli policisti na Kozini v postopku 35-letnega Izolana, ki ima veljaven ukrep prepovedi vožnje motornega vozila, osebni avto pa ima pretečeno registracijo. Policisti so mu zasegli vozilo, sledi mu obdolžilni predlog. Zanj je bil napisan tudi predlog ZIRS. Čez dobro uro so policisti na Hrvatinih zasegli osebni avto 29-letnemu Ankarančanu, ker vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog. Ob 21.50 pa so v Boninih ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,43 Mg/l, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Boninih je ob 22. uri mimo policijskega vozila pripeljal osebni avto, ki je peljal tako nezanesljivo, da je skoraj trčil v službeno vozilo. Vzrok nezanesljive vožnje je pokazal odrejen preizkus alkoholiziranosti – 0,70 mg/l. 49-letnemu vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, podan bo obdolžilni predlog.

Ob 23.40 so policisti v Izoli ustavili osebni avto. Pri 22-letnem vozniku iz Kopra je bil hitri test na droge pozitiven, odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V vozilu sta bila še dva Koprčana, za vse tri je bil podan predlog na ZIRS zaradi kršitve Odloka o začasni prepovedi gibanja v drugi občini.

Zadnje novice

Sorodne vsebine