12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V Kranju trije zakrinkani neznanci vstopili v hišo; dva sta zadrževala lastnike, tretji je ropal

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

–    11 obvestil o prometnih nesrečah – v dveh primerih gre za nesreče motoristov;

–    25 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;

–    s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in rop.

–    Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

–    Na javnem kraju so policisti v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

–    Zaradi nadaljevanja s kršitvijo na javnem kraju so policisti pridržali enega kršitelja.

***
Rop. Na Valjavčevi ulici v Kranju so kriminalisti včeraj pozno popoldan obravnavali rop v zasebnem prostoru. Dejanja so osumljeni trije neznani storilci. Z zakritimi obrazi so okoli 18.15 pozvonili na vratih oškodovancev, ki sta jih odprla. Storilci so nato hitro vstopili v stanovanje in medtem, ko sta dva zadrževala lastnike, je eden pregledal stanovanje ter odtujil za nekaj sto eurov denarja, nakit, telefon in bančne kartice. Oškodovanca nista potrebovala zdravniške pomoči. Na kraju so bili opaženi trije mlajši moški, stari med 25 in 30 let, s kratkimi lasmi. Visoki naj bi bili okoli 180 cm.

***
Ostala kriminaliteta. Na Jesenicah je storilec včeraj opolnoči natakarici med pospravljanjem obrata odtujil denarnico, v Hosti na škofjeloškem območju pa je bilo včeraj zvečer vlomljeno v stanovanjsko hišo. Vlomljeno je bilo skozi kletno okno, ki je bilo odprto na zračenje. Odtujil je za okoli 1.500 eurov predmetov.

***
Nesreči motoristov. Policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči motoristov. Na območju Poljan nad Škofjo Loko je motorist s potnico padel v ovinku, v Volči pa je motorist trčil v srno, po padcu pa ga je odneslo še v avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Po prvih podatkih policije gre v obeh primerih za lahke telesne poškodbe.

***
Zbiranje prispevkov. Gorenjski policisti so včeraj v dveh primerih obravnavali prijave nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov na javnem kraju. V Škofji Loki so policisti za dejanje obravnavali državljana Romunije, prav tako tudi v Kranju, kjer sta prispevke zbirala dva Romuna. Uvedeni so bili prekrškovni postopki zaradi kršitve predpisov o javnem redu in miru.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine