10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

V Kranju je bil moški tako močno pijan, da je zamešal vozila in vsedel v napačen avto

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 

–    2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo;
–    5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
–    s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
–    Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila.

Dogodki:

   –    Blejski policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu v gozdu. Moški je podiral drevo, ki se je med padcem prislonilo na drugo drevo. Pri reševanju situacije, mu je drevo padlo na nogo in ga poškodovalo. Tuja krivda je izključena. Posredovali so radovljiški gorski reševalci.
   –    Škofjeloški policisti so včeraj dopoldan obravnavali dimniški požar v stanovanjskem objektu. Vnese so se saje v dimniku. Opozarjamo in pozivamo k ustreznemu vzdrževanju in preverjanju stanja kurilnih naprav. Temperature bodo samo še nižje, naprave pa s tem tudi bolj obremenjene. V izogib požarom izvajajte predpisane varnostne ukrepe.
   –    Na Ulici Tončka Dežmana v Kraju so policisti včeraj zvečer obravnavali prijavo o uporabi petarde na javnem kraju. Kršitelj ni bil izsleden.
   –    Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo o dejanju moškega, ki je bil zaloten v osebnem avtomobilu drugega lastnika. Ni šlo za kaznivo dejanje, niti za prekršek. Človek je bil pod vplivom alkohola in je zamešal vozila. Prosimo, ne pijte alkohola, če potem ne veste kaj delate in ne bodite presenečeni, če v vozilu, ki ga niste zaklenili, opazite koga drugega. Pod nobenim pogojem pa pod vplivom alkohola tudi ne vozite.
   –    Jeseniški policisti so včeraj do streznitve pridržali kršiteljico, ki je v zasebnem prostoru nadaljevala s kršitvijo javnega reda. Proti njej vodijo prekrškovni postopek.

Poostren nadzor. Gorenjski policisti so včeraj popoldan v okviru akcije po alkoholu izvedli krajši nekajurni poostren nadzor v prometu. Kontrolirali so 115 vozil. Dva voznika sta bila pod vplivom alkohola (0,31 in 0,88 mg/l), eden je odklonil hitri test na prepovedane droge, zaseženi pa sta bili še dve vozili. Poleg tega so policisti obravnavali tudi 29 kršitev prometnih pravil zaradi prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu, uporabe mobitela – tudi v kombinaciji s kršitvijo odloka ter vožnje skozi rdečo luč na semaforju, prepovedi vožnje in nepravilnosti na vozilu. Gre za razmeroma veliko kršitev ob malo prometa.

Po nadzoru pa so policisti obravnavali še enega voznika (že tretjega včeraj), ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola (0,44 mg/l) in tudi zelo prehitro. V naselju na omejitvi 50 km/h so mu policisti izmerili hitrost 85 km/h. Voznika policisti zaradi hujših
prekrškov obravnavajo v prekrškovnem postopku.

V trenutni situaciji je še bolj nujno, da se, tudi zavoljo zdravstva, upošteva prometna pravila in na vsakem metru vožnje ali koraku, preprečuje tveganja za nastanek prometnih nesreč. Zato kot že mnogokrat doslej, pozivamo k spoštovanju predpisov in varnim dejanjem.

Kriminaliteta. V Železnikih je bilo vlomljeno v objekt in odtujen elektromotor. Na Vodopivčevi ulici v Kranju je storilec dopoldan s kolesa, ki ga je lastnik kratek čas pustil brez nadzora, odtujil paket. Na Trgu Rivoli v Kranju pa je bilo odtujeno gorsko kolo.
Brniški policisti so na območju Kranja izsledili moška, ki sta osumljena tatvine artikla v prodajalni v Škofji Loki. Po kaznivem dejanju sta s kraja hitro odšla. Oba so policisti obravnavali še zaradi prehajanja mej občin in neuporabe zaščitne maske, voznika pa tudi zaradi vožnje neregistriranega vozila in odklona strokovnega pregleda zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine