-1.7 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

V Kopru prejeli kuverto z belim prahom

Piše: Kronika24ur.si

Ob 13.26 so bili policisti obveščeni, da so v eni od medijskih hiš v Kopru prejeli kuverto, v kateri je bil bel prah. Takoj so odšli na kraj gasilci in policisti ter zavarovali območje.

Prejemnica kuverte in 35 zaposlenih je ostalo v stavbi. Na kraj je prišel tudi bombni tehnik s Specialne enote GPU in ekipa s Fakultete za veterino. V pisarni so opravili hitri test na antraks in eksploziv, ki je bil negativen. Vzorci bele prašnate snovi so bili predani veterinarski inšpekciji. Ob 19.35 so bili obveščeni z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo, da je rezultat analize negativen na nevarne snovi.

Kranjski policisti so obravnavali informacijo občanke, da je dobila klic kabelskega operaterja, ki ji je ponujal obnovo telekomunikacijskih vodov. Ko je informacijo preverjala pri podjetju, o tem niso vedeli ničesar. Obstaja možnost, da gre za priprave na drzne tatvine in ustvarjanje vtisa, kot da gre za dejansko napovedana dela. Take pozive in ponudbe preverite pri podjetjih in na njihovih pravih kontaktih.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali moškega, ki ga gostinsko osebje ni želelo postreči z alkoholno pijačo. Zato se je razburil ter z drznim vedenjem kršil javni red in mir. Policisti so ga izsledili in proti njemu vodijo postopek.

Na območju Dravograda je policija obravnavala tatvino fasadne mreže. Neznani storilec je iz zunanjega skladišča podjetja ukradel 30 rol fasadne mreže, vredne dobrih 1.100 €.

Z deponije na območju Velenja so neznani storilci ukradli več odpadnih kompresorjev in klimatskih naprav.

Na območju Malega Lipovca (PP Dolenjske Toplice) je med 21. 9. in 22. 9. nekdo skozi okno vlomil v zidanico. Odtujil ni ničesar, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

V noči na 23. 9. je v Kostanjevici na Krki nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Šenčurju so policisti obravnavali vlom v osebni avtomobil brez odtujitve stvari. Vlom v vozilo so danes obravnavali tudi radovljiški policisti.

Vir: Policijske uprave Kranj, Novo mesto, Celje in Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine