5.6 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V kolesarskem parku padla pri skoku čez klančino

V sredo popoldan so kranjskogorski policisti obravnavali nesrečo kolesarke, ki je v kolesarskem parku padla pri skoku čez klančino. V zdravstveno ustanovo je bila odpeljana s helikopterjem.

 

V Krnici so gorski reševalci v sredo pomagali planinki, ki je zdrsnila na korenini in si poškodovala nogo. Na območju Prevale so včeraj reševalci iskali pogrešano tujo planinko, jo našli in pospremili do vozila. Prav tako so na območju Mojstrane pomagali planinki, ki je zaradi utrujenosti potrebovala pomoč pri sestopu z Vrtaške planine v dolino. Včeraj popoldan je posredovala tudi ekipa za helikoptersko reševanje v gorah. S Planike pod Triglavom je v zdravstveno ustanovo prepeljala planinca zaradi poškodbe kolena.

“Pozivamo k previdnosti v gorah in apeliramo na planince, naj se na turo dobro pripravijo. Naj to ne bo »instant« odločitev in »turbo« sprehod. Gre za zahtevne poti in večja tveganja, ki imajo za posledico padce, zdrse, poškodbe zaradi padajočega kamenja in različna bolezenska stanja. V vozilih na izhodiščih naj planinci ne puščajte vrednih predmetov,” so še zapisali na Policijski upravi Kranj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine