29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

V Kobaridu padel in se huje poškodoval 52-letni kolesar; več različnih nesreč

Včeraj, 13. junija ob 18.22 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v Kobaridu, kjer se je pri padcu huje poškodoval kolesar.

Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da se je 52-letni kolesar peljal iz središča Kobarida proti Gregorčičevi ulici. V ostrem desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in posledično padel na desni bok. Zaradi padca je bil 52-letni kolesar predvidoma huje telesno poškodovan (sum zloma stegnenice). Med vožnjo je uporabljal kolesarsko zaščitno čelado. Po nezgodi so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, pomoč so reševalcem in policistom nudili tudi gasilci PGD Kobarid. Kasneje so huje poškodovanega kolesarja prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Avstrijski motorist trčil v traktor

Včeraj, 13. junija 12.53 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Volčja Draga – Prvačina in v kateri je bil udeležen tuj voznik motornega kolesa in voznik traktor-ja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v spredaj stoječi traktor. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica so avstrijskemu motoristu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 45. člena ZPrCP) izrekli globo.

Tatvina denarnice iz avtomobila

Včeraj, 13. junija zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tat-vino iz parkiranega osebnega vozila na Goriškem. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči prišel v podzemno garažno hišo v Novi Gorici in iz parkiranega vozila odtujil moško denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi bančne kartice in gotovino). Po dejanju je storilec kraj zapustil neznano kam. Polici-sti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V Goriških Brdih vlomili v osebni vozili

Včeraj, 13. junija ob 15.36 uri, so policisti PP Nova Gorica obravna-vali vlom v osebno vozilo znamke Renault na območju naselja Šmartno v Goriških Brdih. Neznanec je vlomil (z razbitjem stekla na sovoznikovi strani) v osebni avtomobil v času, ko je oškodovanec obiral češnje. Iz vozila ni bilo ničesar odtujenega. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 13. junija ob 18.52 uri, obravnavali vlom v drugo parkirano osebno vozilo v vasi Šmartno (pri pokopališču) v Občini Brda. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj popoldne vlomil v parkirano osebno vozilo znamke Nissan z razbitjem stekla na prednjih desnih vratih in nato iz notranjosti odvzel mobilni telefon znamke Xiaomi MI A2 LITE in toaletno torbico s kozmetič-nimi izdelki. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil ter odšel neznano kam. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tudi v navedenem
primeru podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

 Vlomili tudi v avto na Ajdovskem

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 13. junija ob 19.15 uri, obravnavali vlom v osebni avtomobil na območju naselja Predmeja (Občina Ajdovščina). Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj popoldne na parkirišču pod Golaki vlomil skozi prednja desna vrata vozila. Storilec je po vlomu iz denarnice v avtomobilu odvzel gotovino in
bančne kartice, s katerimi so bili kasneje opravljeni dvigi gotovine na bankomatih v različnih zneskih. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policija: S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policij-ski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strai policija.si).

Iz prometa izločili drogeraša

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj,13. junija v večernih urah, na območju naselja Dobrovo (Občina Brda) ustavili 33–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je italijanski voznik odločno odklonil. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 13. junija zvečer, v Rožni Dolini pri Novi Gorici imeli v postopku 44–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policija: Vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjamo, da alkohol bis-tveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije).

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine