18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

V karavanškem predoru umrl voznik tovornega vozila – iz zdravstvenih razlogov

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah – od tega za eno s sumom na lahke telesne poškodbe, šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj vlom, lahka telesna poškodba in poškodovanje tuje stvari. V enem postopku je bila zasežena manjša količina prepovedana droge, vodi se prekrškovni postopek.

 

Opozarjajo na previdnost v gorah, na smučiščih in na varnost v prometu. V prometu so že motoristi in kolesarji. »Opozarjamo na vidnost in veliko previdnost, ker razmere še niso prave (uradne jame, pesek od posipa, temperatura asfalta, kondicija posameznika itd.), vozniki pa jih tudi še niso vajeni v prometu,« so zapisali policisti.

V Podlubniku so kriminalisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, na Pšenični polici pa je bilo danes vlomljeno v skladišče. Iz stanovanjskega objekta je bil odtujen denar in zlatnina, iz skladišča pa orodje.

Kranjski policisti so včeraj popoldan obravnavali zahtevno intervencijo in prijavo o strelih z orožja na javnem kraju. Za dejanje na javnem kraju obravnavajo dva moška, ki sta najprej streljala na Mlaki pri Kranju, potem pa še v Stražišču, kjer so ju policisti prijeli. V postopku so jima zasegli plašilno pištolo in naboje, enega od njiju pa so tudi pridržali do streznitve. Oba sta bila pod vplivom alkohola. Zaradi početja kršiteljev ni bil nihče poškodovan, sta pa zelo vznemirila krajane in pri njih povzročila občutek velike ogroženosti. Opozarjamo, da zaradi takih dejanj obstajajo zakonski pogoji za uporabo hujših prisilnih sredstev policistov. Proti obema postopek še poteka.

V Kranjski Gori so policisti okoli 20.30 obravnavali prijavo pretepa med tremi osebami. Okoliščine kažejo, da sta dva mlajša moška na parkirišču turističnega objekta poškodovala tretjega, ki je utrpel lahke telesne poškodbe. Prvi osumljenec je bil oblečen v temna oblačila in s kapo na glavi, drugi pa je imel čez glavo kapuco. Visoka sta bila okoli 170 do 175 cm. O dejanju policisti še zbirajo obvestila.

V predoru Karavanke so policisti zjutraj obravnavali smrt voznika tovornega vozila, ki je, kot kažejo okoliščine, umrl zaradi zdravstvenih razlogov. Voznik je vozil iz smeri Avstrije proti Sloveniji. Dogodek se je zgodil na slovenski strani predora. Ne gre za prometno nesrečo. Predor je odprt, postopek še poteka.

Sočasno   so   kranjskogorski   policisti na cesti Hrušica – Mojstrana obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznika osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost voznika in vpliv alkohola (0,35 mg/l). Na istem kraju je neprevidna voznica potem trčila še v znake policije, ki označujejo kraj prometne nesreče, in posledično zapeljala s ceste.

Udeleženci   vozite previdno in spremljajte promet. Pri vožnji skozi nepregledne ovinke pa pazite, ker ne veste, kaj vas čaka na drugi strani.

Zadnje novice

Sorodne vsebine