3.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

V Kamniku vlak do smrti povozil kolesarko

Piše: C. R., STA

V Kamniku je danes zgodaj popoldne vlak na železniškem prehodu zbil 66-letno kolesarko. Ta je zapeljala mimo spuščene zapornice pred prehodom ceste čez železniško progo v trenutku, ko je pripeljal potniški vlak. Kljub nudenju pomoči je umrla na kraju dogodka.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 14. uro na zaznamovanem prehodu ceste čez železniško progo v križišču Ljubljanske in Korenove ceste v Kamniku, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Kot so pojasnili, je po do sedaj zbranih obvestilih kolesarka vozila po Ljubljanski cesti v smeri Podgorja. Zapeljala je mimo stoječe kolone vozil pred spuščeno zapornico pred prehodom ceste čez železniško progo. Mimo zapornice je zapeljala na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane proti Kamniku pripeljal potniški vlak, ki je kljub zaviranju trčil vanjo.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik so zavarovali kraj dogodka, izvedli zaporo ceste in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Kamnik pri oživljanju ponesrečene osebe, pa so navedli v Upravi RS za zaščito in reševanje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine