13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

V iskalni akciji so našli pogrešanega 34-letnega plezalca – žal mrtvega

Piše: STA, C. R.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so včeraj v iskalni akciji našli mrtvega 34-letnega pogrešanega plezalca, ki se je odpravil plezat na Gradiško Turo nad Vipavo. Policisti so ugotovili, da je plezal po plezalni smeri imenovana Supernova in po približno 50 metrih plezanja v lažjem delu smeri iz neznanega vzroka padel in omahnil v globino v smeri izhodišča.

Plezalec je zaradi hudih poškodb na kraju umrl, sporočajo iz PU Nova Gorica.

V iskalni akciji so poleg policistov Policijske postaje Ajdovščina med drugim sodelovali tudi policisti gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica, reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin in reševalci GRS Ljubljana. V iskanje pogrešanega je bil vključen tudi helikopter slovenske policije z dežurno ekipo GRS z Brnika.

Med iskalno akcijo so pogrešanega, ki ni kazal znakov življenja, ob 14.27 našli približno 100 metrov severno od cerkvice sv. Nikolaja pod stenami t. i. Draške Ture. Kasneje je njegovo smrt na kraju potrdila zdravnica Zdravstvenega doma Ajdovščina. Odrejena je bila sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

O tragičnem dogodku so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti Policijske postaje Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine