11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V hudi prometni nesreči na Kobariškem umrla dva avstrijska motorista; tretji preživel z zlomom noge

Danes, 1. junija 2019 ob 11.53 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o hudi prometni nesreči blizu vasi Trnovo ob Soči in v kateri sta dve osebi (dva motorista) podlegle telesnim poškodbam. Poleg policistov so bili na kraj prometne nesreče s smrtnim izidom s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP ZD Tolmin.

Po prvih zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 66-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, ki je vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Pred naseljem Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) je prehiteval neznani osebni avtomobil v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 48–letni motorist, tudi državljan Avstrije, in ga oplazil po levi strani; 48-letni avstrijski motorist je posledično padel po vozišču in se poškodoval (zlom leve noge).

Takoj po oplaženju je 66-letni motorist, ki je ostal na levem voznem pasu, čelno trčil v tretje motorno kolo, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu iz nasprotne pripeljal 45–letni motorist, državljan Avstrije. V silovitem trčenju je oba tuja motorista vrglo približno deset metrov vstran od mesta trčenja izven vozišča, kjer sta oba zaradi hudih telesnih poškodb podlegla na kraju samem.

Po prometni nesreči so 48-letnega avstrijskega motorista reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O prometni nesreči s smrtnim izidom je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin tragične nesreče na Kobariškem, zato bomo lahko javnosti več podrobnosti lahko posredovali kasneje.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine