-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

V hudi nesreči ugasnilo mlado življenje

Piše: C. R.

Včeraj, 28. septembra ob 23.18 uri, so goriški policisti bili obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila na glavni cesti med Novo Gorico  in  Rožno  Dolino pri Novi Gorici, v predoru Panovec in v kateri je ena  oseba  na kraju podlegla telesnim poškodbam, tri osebe so bile telesno poškodovane.

Po sedanjih ugotovitvah je 23-letni voznik (v njegovem vozilu je bil tudi 19-letni sopotnik) vozil po omenjeni cesti iz Nove Gorice proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal do desnega delno preglednega ovinka hitrosti in načina vožnje ni prilagodil lastnostnim ceste in stanju vozišča (oster desni ovinek z omejitvijo hitrosti na 60 km/h, ki je speljan v predor). Pri tem je z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost oz. preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri (iz Rožne Doline proti Novi Gorici) pripeljala 44-letna voznica osebnega avtomobila (v vozilu je bil tudi 34-letni sopotnik). 23-letni voznik je najprej z levim delom osebnega vozila trčil v betonski robnik ob levem delu vozišča oz. levega roba, od koder ga je odneslo naprej in nato s prednjim delom avtomobila čelno trčil v prednji del drugega avtomobila.

Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju tragične nesreče umrl 19-letni moški (sopotnik), oba udeležena voznika (23-voznik in 44-letna voznica) sta bila huje poškodovana, 34-letni sopotnik v drugem udeleženem vozilu pa je utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe. Poškodovane osebe so kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri
Gorici.

Ogleda kraja tragične nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. V nadaljevanju je bila s strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča Nova Gorica odrejena sodna obdukcija, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Pomoč policistom in reševalcem na kraju nezgode so nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščene osebe.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče 23-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo 7 ljudi.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine