11 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

V Havani po vzletu strmoglavilo letalo boeing 737

V Havani je kmalu po vzletu z mednarodnega letališča Jose Marti strmoglavilo potniško letalo tipa boeing 737 letalske družbe Cubana de Aviacion. Na krovu so bili 104 potniki in devet članov posadke. Kubanski predsednik Miguel Diaz-Canel je sporočil, da je nesreča terjala večje število smrtnih žrtev; po poročanju medijev so preživeli le trije.

Letalo, ki je bilo na poti v mesto Holguin na vzhodu Kube, je strmoglavilo v bližini letališča, poročanje kubanskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Po strmoglavljenju se je nad krajem nesreče dvignil temen dimni oblak. Na prizorišče so pohitele službe za nujno pomoč.

Kubanski predsednik je sporočil, da novice niso dobre. “Zdi se da je večje število smrtnih žrtev,” je dodal po obisku prizorišča. Po njegovih informacijah je bilo na krovu še devet članov posadke, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju kubanskih medijev so po nesreči iz letala žive izvlekli tri potnike, ki naj bi bili v kritičnem stanju.

Državna kubanska televizija je poročala, da je letalo upravljala tuja ekipa, vendar ni podala podrobnosti.

Zadnja večja nesreča potniškega letala na Kubi se je zgodila leta 2010, ko je strmoglavilo letalo, ki je bilo na poti iz mesta Santiago de Cuba v Havano. V nesreči je takrat umrlo vseh 68 potnikov, med njimi večinoma turisti, spominja nemška tiskovna agencija dpa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine