32.6 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

V Goriških Brdih iz omaric kradli AED defibrilatorje

Piše: C.R.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 1. februarja, nadaljevali z dodatnim zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju tatvine petih defibrilatorjev v več naseljih v Občini Brda.

Po dosedanjih ugotovitvah je neznani storilec v zadnjih dveh mesecih oz. v času od 27. novembra 2020 do prijave kaznivega dejanja Policiji 28. januarja 2021 iz posebnih omaric, prirejenih za hrambo AED defibrilatorjev, ukradel pet defibrilatorjev in jih nadomestil z drugimi (nemškimi), ki so po izgledu in obliki identični ukradenim, vendar gre za drug tip aparata in ne zadostujejo slovenskim predpisom.

Avtomatski zunanji defibrilator je naprava, ki s pomočjo električnega sunka lahko ponovno požene srce in s tem tudi reši življenje. Omenjena naprava je enostavna in povsem varna, ter jo ob sledenju navodilom lahko uporablja vsakdo. Zgodnja defibrilacija je ključna za preživetje bolnikov s srčnim zastojem.

Neznanec je defibrilatorje ukradel iz zaprtih omaric na lokacijah v naseljih Hum, Kozana, Vipolže, Ceglo in Višnjevik in po zamenjavi z drugimi aparati (oz. nemškimi defibrilatorji) z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. S tem dejanjem je storilec oškodovancu oz. Občini Brda povzročil materialno škodo za približno 7.500 evrov. Okoliščine in motiv kaznivega dejanja Policija še preiskuje. Prav tako policijska preiskava poteka v smeri suma kaznivega dejanja tatvine drugih nameščenih aparatov (nemških defibrilatorjev).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine