11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

V Goriških Brdih do tal pogorela starejša nenaseljena stanovanjska hiša – jo je zažgal vlomilec?

Piše: C. R. 

Policiste  OKC  PU Nova Gorica so v soboto, 25. marca ob 10.14, obvestili o požaru  starejše  nenaseljene  stanovanjske  hiše v vasi Slapnik v Goriških Brdih. 

Omenjena hiša je v celoti pogorela, po prvi nestrokovni oceni je na objektu  nastala  velika  materialna škoda. Kasneje so na kraju posredovali tudi  gasilci  PGD Dobrovo in poklicni gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so omenjeni objekt dokončno pogasili.

Prav  tako  je  bilo  na  kraju  ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil vhodna  vrata  še  pri  dveh  nenaseljenih stanovanjskih hišah v neposredni bližini  in se po izvršenem vlomu znesel nad inventarjem v notranjosti obeh objektov. S tem dejanjem je storilec v obeh hišah po prvih ocenah povzročil za skupno 4.000 evrov materialne škode. O zadevi je Policija obvestila tudi pristojne  pravosodne  organe  (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno  državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica vse tri primere  v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorica preiskujejo  v  smeri  suma  kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari (po 220. členu KZ-1).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine