6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V gorah ju našli vidno prestrašena in že prezebla zaradi nošenja samo kratkih hlač

Helikopter slovenske vojske je z zdravniško ekipo in policistom gorske policijske enote včeraj pozno popoldan na območju Košutnikovega turna v Karavankah reševal dva tuja planinca, ki sta se z neustrezno opremo znašla na območju nevarnih prepadnih sten.

 

Na goro sta se iz Dolge njive odpravila že dopoldan, pri vzponu pa sta se zaradi neustrezne obutve izogibala snežišču in s tem tudi poti, dokler nista prišla do območja prepadnih sten na nevarni vpadnici nad planšarijo. Na kraju sicer je planinska pot, vendar je zaradi neustrezne opreme nista mogla nadaljevati, prav tako jima je zmanjkalo moči, da bi se vrnila. Z vpadnice ju je rešila ekipa helikopterskega reševanja.

V dogodku se nista poškodovala, bila pa sta vidno prestrašena in že prezebla zaradi nošenja samo kratkih hlač, ki tudi poleti niso primerno oblačilo za gibanje v gorah.

Za nohti planincev so reševalci opazili še polno prsti, kar kaže na to, da sta imela na strmem pobočju zaradi superg zelo velike težave pri gibanju.
Iz obupa sta v reševanju svoje situacije pulila in se oprijemala za travo, ki z vidika trdnosti niti približno ni zanesljiv material, a je bila v tem primeru to edina možnost, da sta dočakala prihod reševalne ekipe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine