21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Prijet eden od storilcev brutalnega ropa na Frankolovem maja lani

Piše: C. R.

V noči iz 18. na 19. maj lani, smo na Frankolovem obravnavali rop. Najmanj trije zamaskirani moški so potem, ko so pred hišo onesposobili varnostne kamere, vlomili v hišo in v spalnici grobo napadli lastnika, ju zvezali z vezicami in lepilnim trakom ter temeljito preiskali prostore. Ukradli so več gotovine in zlatnine, prenosni računalnik in fotoaparat ter osebno vozilo, s katerim so se odpeljali s kraja. Ko sta se lastnika uspela rešiti je lastnica stekla do soseda in ga prosila, da o ropu obvesti policijo.

Vozilo, ki so ga roparji uporabili pri begu, smo s pomočjo podatkov občana, nekaj dni po ropu, našli na območju Trojan in ga vrnili lastnikoma.

Storilci so rop izvedli na izredno premišljen, brutalen in nasilen način. Oškodovanca so načrtno izbrali in se na rop dobro pripravili.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji smo ugotovili, da je v ropu sodeloval dvainštirideset letni moški doma iz območja Kopra, z začasnim bivališčem na območju Ljubljane, ki smo mu konec prejšnjega tedna odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, smo ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

dvainštirideset letni storilec je bil v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja nasilništvo, nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva, lahka telesna poškodba, grdo ravnanje, neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, izsiljevanje in velika tatvina.

Tokrat mu za storjeno kaznivo dejanje grozi do 15 let zaporne kazni.

S preiskavo in iskanjem ostalih osumljenih nadaljujemo.

Vir: Policijska uprava Celje

Zadnje novice

Sorodne vsebine