16.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

V DZ prejeli sumljivo pošiljko z belim prahom, ena oseba v karanteni

V DZ so prejeli sumljivo pošiljko z belim prahom. Na kraju so posredovali gasilci in policisti, za eno osebo so določili karanteno. Kot so sporočili s PU Ljubljana, so policisti in druge interventne službe z ogledom že končali, pošiljko so zavarovali in poslali v analizo. V tem času pa so jih obvestili o še eni sumljivi pošiljki.

V drugem primeru je šlo za sumljivo pošiljko fizični osebi, dostavljeno v nabiralnik stanovanja v Ljubljani. Tudi v tem primeru policisti in druge službe izvajajo vse aktivnosti po protokolu, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana. Več informacij pa bodo lahko posredovali, ko bodo končane aktivnosti policistov in znani rezultati prvih analiz.

V zvezi s pošiljko v DZ pa so v tamkajšnji službi za odnose z javnostmi pojasnili, da tovrstne sumljive pošiljke nikoli ne dosežejo naslovnika, saj njihov sprejem poteka po natančno predpisanem in ustaljenem postopku. Odprejo jih namreč javni uslužbenci pri obdelavi vhodne pošte oziroma v vložišču, ki jim te pošiljke zagotovo niso namenjene, so dejali za STA.

Osebe, ki jim lahko brez kakšnega obžalovanja rečemo kar “kreteni”, ki to pošiljajo, se kot kaže ne zavedajo, da s svojim početjem, ki je tudi kaznivo dejanje, prizadenejo le najnižje javne uradnike v celotni strukturi, ki niso nič krivi za delovanje ustanov, kjer so zaposleni. Hkrati pa se morajo na take dogodke odzvati policisti in gasilci, ki bi lahko v tem času delali kaj bolj pametnega, npr. policisti na meji preprečevali ilegalne prestope.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine