11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

V Dornberku iz prometa izločili mlajšega voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj,  16. decembra nekaj minut po 22. uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na območju naselja Dornberk imeli v postopku 25–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil  pod  vplivom  alkohola  (0.63  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po  113.a  členu  ZP-1), čaka  pa  ga še srečanje s sodnikom,  saj  bo  zoper  kršitelja  podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 

Alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu.

Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja.

Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije:

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Zadnje novice

Sorodne vsebine