21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

V Celju se je prevrnil tovornjak s prašiči

Piše: C. R., STA

V Celju se je zgodaj davi zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 73-letni voznik tovornega vozila, v katerem je prevažal okoli 60 prašičev. Pri vožnji skozi krožišče se je vozilo prevrnilo, ob tem pa je nekaj prašičev pobegnilo, a so jih policisti in gasilci ujeli, dva pa sta poginila. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Prometna nesreča se je zgodila na Ulici XIV. divizije v Celju. Voznik, ki je vozil iz smeri centra Celja proti Laškemu, je pri vožnji skozi krožišče zapeljal na del krožišča ob fontani, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in zdrselo proti mostu.

Ob tem je nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje. Večina prašičev je ostala v vozilu, dva sta poginila, pobegle prašiče pa so ujeli policisti in gasilci ter jih naložili na vozilo, so sporočili iz Policijske uprave Celje, kjer so bili o nesreči obveščeni nekaj pred 4. uro zjutraj.

Voznika tovornjaka, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v oskrbo v celjsko bolnišnico, se je v nesreči lažje poškodoval.

Zaradi urejanja nadomestnega prevoza in premeščanja prašičev ter zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je promet dobre štiri ure potekal izmenično enosmerno, so še navedli na policijski upravi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine