13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

V Celju je začela delovati nova specializirana enota avtocestne policije

Piše: C. R.

Specializirana enota avtocestne policije Celje je danes začela delovati. Sedež ima v objektu Celjskega sejma. Krajše slovesnosti ob začetku delovanja sta se udeležila državni sekretar Franc Kangler in generalni direktor policije dr. Anton Olaj.

Državni sekretar Kangler je ob odprtju nove enote povedal, da smo od besed o ustanovitvi avtocestne policije prešli k dejanjem. »Ta dejanja se kažejo v ustanovitvi celotne infrastrukture za potrebe avtocestne policije. Tukaj ne gre le za prometno varnost na avtocestah, gre za več. Gre za varnost vseh nas in tistih, ki kadarkoli tranzitirajo Slovenijo po avtocesti. Gre tudi za odkrivanje kaznivih dejanj in drugih težjih prekrškov.«

Nagovor državnega sekretarja Franca Kanglerja. (foto: Ministrstvo za notranje zadeve)

V ministrstvu pričakujemo, da se avtocestna policija v naslednjih letih okrepi tudi s civilnim delom in kriminalistično policijo, da bo odkrivala kazniva dejanja in se vključevala v raziskovanje teh dejanj, je povedal.

Državni sekretar se je Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) zahvalil za podporo in finančno pomoč pri projektu avtocestne policije.

Policist motorist. (foto: Ministrstvo za notranje zadeve)

Vir: Gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine