24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

V Celju izsledili objestnega motorista, ki je v nevarnost spravljal sebe in druge

Piše: C. R.

Celjski policisti so izsledili mladoletnega voznika »cross motorja«, ki je v zadnjih mesecih v času prometne konice večkrat povzročal preglavice, predvsem na Ljubljanski ulici.

V času, ko je bilo na Ljubljanski in na okoliških ulicah največ dijakov in dijakinj, se je pred njimi postavljal z nevarno vožnjo. Vozil je po zadnjem kolesu, brez čelade, ni upošteval prometne signalizacije, v križiščih ni upošteval  prednosti, vozil je po površinah, ki niso namenjene tej vrsti vozila, skratka – bil je nevaren sebi in okolici, zaradi prekomernega hrupa pa je bil moteč tudi za stanovalce.

V petek okoli poldneva so ga znova opazili na Ljubljanski ulici v Celju. Tudi tokrat je vozil po zadnjem kolesu in preko polne črte prehiteval kolono vozil ter ogrožal sebe in druge. V trenutku, ko je parkiral, sta ga presenetila policista v civilu. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, brez vozniškega dovoljenja, z motorja pa je snel tudi registrske tablice.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu motor zasegli. Ker je mladoleten, so na Okrajno sodišče v Celju poslali obdolžilni predlog s pozivom sodišču, da se mu motor ne vrne.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine