0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V celici koprskega zapora našli mrtvega migranta; uradno gre za sum naravne smrti

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij je danes sporočila, da je ob 4. uri zjutraj v zavodu umrl pripornik, tuj državljan, osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Ta v priporni celici ni bil sam.

Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij je danes sporočila, da je ob 4. uri zjutraj v zavodu umrl pripornik, tuj državljan, osumljen v priporu zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Gre torej za nezakonitega migranta, vendar njegovega državljanstva niso razkrili.

Kot so sporočili v Upravi, so ilegalnega migranta v pripor pripeljali 9. avgusta, takrat je bil ob sprejemu tudi pregledan s strani zdravnika. Okoliščine smrti po njihovem kažejo, da gre za sum naravne smrti. V dogajanje je bila po podatkih Uprave vključena nujna medicinska pomoč, pripornika pa so oživljali tudi s strani pravosodnih policistov.

Foto: STA

Toda pozor, v Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij dodajajo, da pripornik ni bil sam v sobi, kar bi bil lahko dodaten razlog za smrt, tako da vse okoliščine še niso izključene. Ob smrti pripornika bo v.d. generalnega direktorja Bojan Majcen oblikoval posebno komisijo, ki bo preverila okoliščine pripornikove smrti in pravilnost ravnanja zavoda v zvezi s tem dogodkom.

Pokojnik je imel 34 let in je bil državljan Pakistana, so za STA pojasnili na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Peter Truden

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine