5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

V času požara je bilo v objektu več oseb

Piše: C. R.

V soboto, 7. maja ob 15.27, je bila Policija obveščena o požaru stanovanjske hiše v naselju Batuje (Občina Ajdovščina). Po sedanjih ugotovitvah je zagorelo na ostrešju starejše stanovanjske hiše, v času požara je bilo v objektu več oseb.

Kasneje je na kraju posredovalo večje število gasilcev PGD Selo in GRC Ajdovščina, ki so požar objekta dokončno pogasili. Na kraju so bili tudi pripadniki Civilne zaščite Ajdovščina. Reševalci NMP ZD Ajdovščina so kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na preventivni pregled starejšo osebo, druge osebe v požaru niso bile poškodovane. Zaradi požara je na objektu nastala materialna škoda. Prvi izsledki policijske preiskave ne kažejo, da bi bil vzrok požara predmet morebitnega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj po doslej znanih podatkih je zagorelo v delu proizvodnje v podjetju v Šentjakobu. Gasilci so požar kmalu omejili, vendar je pri tem nastala večja materialna škoda. V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako po do sedaj znanih podatkih ni prišlo do onesnaženja okolja. Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara z namenom ugotavljanja samega vzroka, o ugotovljenih okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine