12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V času, ko je spal, so mu ukradli gotovino

V preteklih dveh dne je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 363 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 133 dogodkov, s področja javnega reda in miru 117 dogodkov in s področja prometne varnosti 111 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 16 vlomov in 9 poškodovanj tuje stvari.

 

S področja prometne varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli 5 vozil.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 38-krat na javnem kraju, 4 osebe so pridržali, in 6-krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 16 vlomov, in sicer so neznanci 7-krat vlomili v stanovanjske hiše na območju Šiške, Vrhnike, Viča in Most ter Grosuplja in dvakrat v Domžalah. Večinoma so
storilci odtujili nakit in gotovino, lastnike pa oškodovali za nekaj sto evrov.
Na območju Bežigrada so neznanci iz odklenjenega stanovanja, v času, ko je lastnik spal, odtujili gotovino.
Policisti so obravnavali tudi 3 vlome v kleti na območju Šiške, Bežigrada in Most. V vseh primerih so storilci odtujili kolo.
V Ivančni Gorici so neznanci vlomili v poslovni prostor ter odtujili dva akumulatorja. V poslovne prostore je bilo vlomljeno še za Bežigradom na območju Most. Storilci so v navedenih primerih odtujili nekaj  gotovine, zdravila in električno orodje.

V petek policisti izvedli nadzor po alkoholu v prometu

Na območju Policijske uprave Ljubljana so policisti v petek ponoči v nekajurnem nadzoru preverjali, ali vozniki vozijo trezni. Ustavili in kontrolirali so 158 voznikov, 4 voznikom so policisti odredili strokovni pregled na mamila, 10 voznikov je vozilo pod vplivom alkohola, 1 voznik pa je storkovni pregled (za alkohol) odklonil. Vsi vozniki so bili izločeni iz prometa.

V času nadzora so policisti zasegli 1 vozilo ter izdali 5 plačilnih nalogov za ostale cestnoprometne prekrške.

Zadnje novice

Sorodne vsebine