16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V bližini reke Tolminke našli mrtvega 55-letnega moškega

Svojci so v nedeljo zvečer pogrešali 55-letnega moškega, doma z območja Celja, o čemer je občan obvestil Policijsko upravo Nova Gorica. Nahajal naj bi se na območju doline reke Tolminke, med Zatolminom in Pologom. Policisti so takoj po prijavi ob 21.57 začeli iskanje in nekaj minut po polnoči našli mrtvega moškega, so sporočili s policije.

V identifikacijskem postopku so potrdili, da gre za pogrešanega 55-letnega moškega z območja celjske upravne enote.

Policisti so ugotovili, da se je 55-letnik v nedeljo po 16. uri odpravil od stanovanjske hiše na območju Čadrga v smeri brvi čez reko Tolminko, kjer je imel parkiran osebni avtomobil. Pri hoji po zelo strmem delu steze, približno 150 metrov pred brvjo, mu je na razmočeni zemlji, prekriti z listjem in prepredeni s koreninami, zdrsnilo. Zato je omahnil na strm prepadni del pod stezo, po katerem je po približno 50 metrih drsenja in padanja pristal na prodnatem delu ob reki Tolminki. Na kraju je zaradi poškodb umrl.

Na kraju dogodka je zdravnik iz Zdravstvenega doma Tolmin lahko le potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Pri iskanju se je tolminskim policistom in policistom iz novogoriške gorske policijske enote pridružilo tudi osem gorskih reševalcev Gorske reševalne službe Tolmin.

Zadnje novice

Sorodne vsebine