12.9 C
Ljubljana
petek, 24 septembra, 2021

V bližini naselja Soča na Bovšekm v hudi prometni nesreči umrla motorista iz Slovaške

Nekaj minut čez 14. uro se je v okolici naselja Soča na Bovškem zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla voznik motornega kolesa in njegova sopotnica, oba slovaška državljana. Policija še vedno preiskuje vzrok za prometno nesrečo, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

 

59-letni motorist je z 58-letno sopotnico vozil kot drugi v skupini petih motoristov proti naselju Trenta. Začel je prehitevati pred njim vozeč avtodom nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 55-letni voznik iz Nemčije. Ob tem je ob vožnji v rahlo desni ovinek izgubil oblast nad motorjem, padel na bok in drsel v smeri varovalnih kamnov. Tam je trčil v obcestni kamen in se tako hudo poškodoval, da je umrl.

Njegova sopotnica je zadela v drugi kamen in obležala na cestišču, prav tako je zaradi hudih poškodb umrla na kraju prometne nesreče. Zdravnica iz tolminskega zdravstvenega doma je lahko le potrdila smrt obeh slovaških državljanov in odredila obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih o hudi nesreči na Bovškem s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci.

To sta osma in deveta smrtna žrtev v cestnem prometu na Severnem Primorskem v tem letu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine