22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

V Beli krajini umrl motorist, usodno je bilo trčenje v tovornjak

Ob  13.  09  so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti pri Starem trgu ob Kolpi, med Špeharji in Radenci. Policisti Postaje prometne policije Novo  mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je  50-letni motorist peljal iz smeri Starega trga ob Kolpi proti Vinici, v ovinku  izgubil  oblast  nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila.

 

Zaradi  hudih  poškodb  je  motorist  umrl  na kraju nesreče. Ogleda sta se udeležila  tudi  preiskovalni  sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

50-letni  motorist  je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na  območju  Policijske  uprave  Novo mesto. V mesecu marcu sta v prometnih nesrečah  umrla  voznik  osebnega  avtomobila  in voznik kombija. V zadnjih petih  letih  je  na  območju  PU  Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 12 voznikov enoslednih motornih vozil (9 motoristov in trije vozniki mopedov). Osem   prometnih  nesreč  se  je  zgodilo  zaradi  neprilagojene  hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok treh nesreč s smrtnim izidom,
v enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu.

Motoriste  pozivamo  k  odgovornemu  in  samozaščitnemu ravnanju v prometu. Hitrost  naj  prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti   in  svojim  vozniškim  sposobnostim.  Ob  spremembi  smeri  se  naj prepričajo,  da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili.  Na  motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizčnem stanju ter skušajo  predvideti  ravnanja drugih udeležencev v prometu. Ostale prometne udeležence  pa  opozarjamo  na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine