11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

V Beli krajini spet odkrili cel kup ilegalnih migrantov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

 

Na parkirnem prostoru na Vavpotičevi ulici v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega tovornega vozila odtujil denar in lastnika oškodoval za 300 evrov. Nekaj po 14. uri so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 84-letni voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru pred poslovno stavbo namesto na zavoro pritisnil na plin in trčil v izložbeno okno. Povzročitelj je kasneje prestavil v vzvratno prestavo, zapeljal preko parkirnega prostora in preko ceste in trčil še v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

Policisti mu bodo zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog. V jutranjih urah so metliški policisti pri Drašičih izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, državljana Tunizije in državljana Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Črnomelj so pri kraju Bojanci   med   opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli tri državljane Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Policisti PMP Obrežje   so ob pregledu tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli dva državljana Nigerije, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine