13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

V Avstriji končano sojenje Afganistancem, ki so lansko leto posilili in ubili trinajstletno Leonie 

 

Piše: A. S. 

V Avstriji se je zaključilo sojenje trem afganistanskim prosilcem za azil, ki so lansko leto junija brutalno posilili in umorili trinajstletno dekle Leonie v svojem stanovanju na Dunaju, zatem pa njeno truplo odvrgli v bližnji park.  

Umor je sprožil nacionalno ogorčenje, ko je bila zadavljena in pretepena žrtev migrantov najdena. Kot je bilo razjasnjeno tokom sojenja, so Afganistanci svojo žrtev omamili z ekstazijem, da bi jo lahko omamljeno posilili. Vzrok njene smrti je bil prevelik odmerek mamil in zadušitev.

Glavni osumljenec, star 24 let, je bil spoznan za krivega umora in obsojen na doživljenjski zapor, druga sostorilca, stara 20 in 19 let, pa sta bila spoznana za kriva umora iz malomarnosti, ker nista poklicala reševalcev, ko je postalo jasno, da je Leonie bil vsiljen prevelik odmerek mamil. Kot soudeleženca umora sta bila obsojena na 19 in 20 let zapora.

V času umora je mnoge razburilo tudi dejstvo, da je eden od morilcev, ki je prišel v Avstrijo leta 2015, že bil obravnavan zaradi nasilja in preprodaje drug, kljub temu pa je ostal v Avstriji, čeprav je bila njegova prošnja za azil zavrnjena in je bil določen za deportacijo. Podobno je bila tudi alžirska migrantka, ki je letos oktobra spolno zlorabila in ubila v Franciji dvanajstletno deklico Lolo, določena za deportacijo in sploh ne bi smela biti v Franciji, ko je zagrešila svoj gnusen zločin.

Če se vrnemo k primeru omenjenega Afganistanca v Avstriji, naj bi po nekaterih poročilih celo še naprej prejemal socialno pomoč od države, tudi po tem, ko je bila njegova prošnja zavrnjena, pravzaprav vse do dne, ko je bil aretiran za umor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine