9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V Ajdovščini v hudi prometni nesreči umrl 68-letni pešec

 Včeraj,  11. februarja ob 21.05 uri, se je na regionalni cesti v naselju Ajdovščina (Vipavska  cesta)  zgodila  prometna  nesreča  IV. kategorije s smrtnim  izidom  in  v kateri sta bila udeležena 42-letni voznik kombija (z območja Upravne enote Ajdovščina) in pešec; v prometni nezgodi je ena oseba izgubila  življenje.  Prometni  policisti  so  ugotovili,  da  je bil vzrok tragične  nesreče  neprilagojena  hitrost  voznika  osebnega  avtomobila in nepravilna hoja pešca.

Na  kraju je bilo ugotovljeno, da je 48-letni voznik kombija (oz. tovornega
avtomobila) v omenjenem naselju vozil po regionalni cesti po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš  na Vipavski  cesti,  kjer je vozišče razsvetljeno z javno razsvetljavo, voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim   ceste,   preglednosti,   vidljivosti   ter   svojim  vozniškim sposobnostim, tako, da bi lahko ustavil pred oviro, ki jo je lahko glede na okoliščine  pričakoval  (neprilagojena  hitrost).  S  prednjim desnim delom vozila  je  trčil v pešca, ki je hodil po vozišču, ob desni strani vozišča, kljub temu, da ob levem robu vozišča poteka površina za pešce – pločnik. Po trčenju  je  pešca  odbilo  na  vozišče,  kjer je obležal na desnem smernem vozišču.  Pešec  je  zaradi  hudih  telesnih poškodb umrl na kraju tragične nesreče.  V  nadaljevanju  postopka  je  bilo  ugotovljeno  in kasneje tudi potrjeno,  da  je  v  hudi  nesreči na Ajdovskem življenje izgubil 68-letni moški, začasno bivajoč na območju Upravne enote Ajdovščina.

O  nesreči s smrtnim izidom je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe   (preiskovalnega  sodnika  Okrožnega  sodišča  in  Okrožno  državno tožilstvo v Novi Gorici). S strani preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča je  bila  odrejena  sodna  obdukcija  na  Inštitutu  za  sodno  medicino  v Ljubljani,  da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Vozniku kombija je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi  v Ajdovščini. Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na  kraju  posredovali  tudi  gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka   in  nudili  pomoč  policistom  pri  razsvetljavi  kraja  nezgode. Policisti  Postaje  prometne  policije  Nova  Gorica  bodo  na podlagi vseh ugotovljenih  dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep.

Zaradi  razjasnitve  vseh  okoliščin  prometne  nesreče  policisti  Postaje prometne  policije  Nova  Gorica pozivajo morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko  policiji  nudili  koristne  informacije  glede  včerajšnje  prometne nesreče,  da  pokličejo  policiste  Postaje  prometne  policije Nova Gorica (Žnidaršičeva  ulica  17,  Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00 oz. pišejo  na  e-naslov:  [email protected]). Lahko se zglasijo tudi  na  kateri  koli  drugi  najbližji  policijski  postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Vir: PU Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine