-0.2 C
Ljubljana
torek, 30 novembra, 2021

Ustavili na odstavnem pasu, nato jih je zgazil tovornjak

Piše: C. R.

Včeraj popoldan je 40-letni voznik osebnega avtomobila ustavil vozilo na odstavnem pasu avtoceste A5, nekoliko naprej od razcepa Dragučova proti Pernici, ker je eni izmed njegovih sopotnic postalo slabo.

V isti smeri je takrat pripeljal 37-letni voznik priklopnega tovornega vozila in trčil v ustavljen osebni avtomobil. Tovorno vozilo je nato zapeljalo z avtoceste, prebilo varovalno ograjo, nato še žičnato ograjo in se prevrnilo na desni bok v jarek. Naloženo je imelo tri železne konstrukcije. Voznika osebnega avtomobila so iz zverižene pločevine s tehničnim posegom rešili gasilci. Imeli so srečo, saj se takšne nesreče nemalokrat končajo s smrtnimi žrtvami. V prometni nesreči sta se oba voznika in ena od sopotnic v osebnem avtomobilu lahko telesno poškodovali. Vse so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so vozniku priklopnega tovornega vozila izdali plačilni nalog. Res pa je tudi to, da bi moral voznik, ki je ustavil osebni avtomobil, moral slednjega najprej označiti z varnostnim trikotnikom, saj ustavljanje na odstavnem pasu ni dovoljeno, razen v izrednih primerih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine