13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Ustavili državljana Srbije, ki nezakonito živi na območju Slovenije

Včeraj popoldan so policisti PU Koper na Kolodvorski cesti v Kopru ustavili 59-letnega državljana Srbije z osebnim avtomboilom, ker med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. V postopku je bilo ugotovljeno, da nezakonito živi na območju Slovenije že od 3. 9. 2017.

Policisti so mu izdali globo po 33/5-1 ZPrCP in 145/2-60/1 ZTuj-2, ki pa je ni plačal, zato mu je bilo s sklepom o zavarovanju izvršitve začasno zaseženo vozniško dovoljenje Srbije. Priveden je bil v policijske prostore, kjer mu je bila izdana odločba, s katero je določeno, da območje Slovenije zapusti v roku 30 dni.

Vlom v avto

Med Planino in Uncem je nekdo vlomil v parkiran osebni avto znamke Peugeot 2008, iz katerega je ukradel denarnico z dokumetni.

Kombi zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil

Danes zjutraj ob 8. uri so policisti PU Koper dobili obvestilo, da je na hitri cesti od počivališča Povir proti Italiji kombi zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil. Policisti so ugotovili, da 21-letni državljan BiH, ki začasno prebiva v Ljubljani, ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je zapeljal s ceste in se prevrnil. Poškodvani ni bil, izdali pa so mu plačilni nalog.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine