16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Usodno trčenje: pri počivališču Lukovica z motorjem treščil v tovornjak

Včeraj ob 18.00 so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na avtocesti pred počivališčem Lukovica v smeri Maribora. 42 letni motorist je vozil   neregistrirano motorno kolo znamke Kawasaki, po avtocesti iz smeri Krtine proti Lukovici in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo, ki je ga je po desnem prometnem pasu vozil 31 voznik, državljan Madžarske. Motorist se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado in motoristično opremo.  

 

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče zaprta do 22 ure, obvoz je bil urejen na vzporedno regionalno cesto. O ugotovitvah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj okoli 18.00   so policisti na območju PP Bežigrad obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik (50) osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v otroka (11) na skiroju, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu policisti zasegli vozilo. Policisti v zvezi nesreče zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Sicer pa so policisti v zadnji noči zasegli več vozil, saj so vozniki vozili brez vozniškega dovoljenja.

Nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča v kraju Dobrave na območju Trebnjega. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik kmetijskega traktorja s pripeto prikolico pri vožnji po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se s traktorjem prevrnil. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval.

Policisti PP Krško so bili popoldne obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi vozil proti Kremenu in vijugal po vozišču. Kršitelja so policisti izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti   odredili preizkus. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,05 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nekaj po 20. uri so v Malem Mraševem zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola   odredili   preizkus   21-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj,   ki   nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Izoli so zasegli skuter 20-letnemu domačinu. Odrejen izredni tehnični pregled je pokazal, da vozilo dosega hitrost 70,1 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine