4.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 18 oktobra, 2021

Umrla dva motorista

Piše: C.R.

Ob  11.53  so  bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Valeta – Lucija. Voznica  osebnega  avtomobila,  55-letna  domačinka,  se  je vključevala iz zaselka  Kampolin  na  glavno cesto G2/111, v levo proti Luciji. Pri tem je izsilila prednost 62-letnemu vozniku trikolesa iz Portoroža, ki je pravilno pripeljal  iz  smeri  Lucije proti Valeti ter tako trčil v prednji levi bok vozila. 

Voznika  motornega  kolesa,  ki je uporabljal pripeto homologirano čelado,  so s kraja  odpeljali  v  Splošno bolnico Izola, kjer je preminil. Cesta je bila zaprta vse do 13.35. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

Ob  14.03  pa  so  bili koprski policisti  obveščeni  o drugi prometni nesreči, in sicer pri Bertokih.  Po do sedaj znanih podatkih sta trčila 67-letna voznica osebnega avtomobila  iz  Kopra  in  56-letni motorist, državljan Italije, z motornim kolesom  Yamaha.  Motorist  se je pri padcu huje poškodoval, na kraju so ga oživljali, zatem pa je zdravnik potrdil njegovo smrt.

Podrobnosti  poteka  prometne  nesreče  niso še znane, ogled kraja še vedno poteka.  Regionalna  cesta  od  Bertokov proti Dekanom je zaprta. Policisti bodo  pregledali posnetke kamer in opravili vsa druga preiskovalna dejanja. Na  kraj  sta  prišli  preiskovalna  sodnica in državna tožilka, za voznico osebnega   avtomobila  je  odrejen  strokovni  pregled.  Odrejeno  je  tudi izvedeništvo cestnoprometne stroke.

Letos  je na območju Policijske uprave Koper umrlo že 6 oseb (lani v enakem obdobju 4), med katerimi je kar 5 motoristov.

Vir: PU Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine