9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Umrl 25-letni voznik motornega kolesa

V sredo ob 18.10 se je na regionalni cesti izven naselja Šentilj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 25-letni voznik motornega kolesa, so sporočili z Generalne policijske uprave.

 

Nesreča se je zgodila, ko je 46-letna voznica osebnega avtomobila vozila po regionalni cesti iz smeri Šentilja v smeri Avstrije. Ko je pripeljala do križišča, je zavila levo na parkirni prostor trgovine v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po svoji strani pripeljal 25-letni voznik motornega kolesa. Voznica mu je tako zaprla pot, voznik pa je z motornim kolesom trčil v njen osebni avtomobil in se pri tem tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 117 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 17 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 69 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 48-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri ponarejanja denarja, povzročitve telesnih poškodb in štiri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dve grožnji ter ena drzna tatvina in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine