10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Ulovili dva razgrajača, ki sta izvajala teror nad zdravstvenimi delavci!

Brežiške  policiste  so včeraj  okoli  13.  ure  poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove  v  Brežicah,  kjer  naj  bi  mlajši moški kršil javni red in mir.


Zbrali  so  obvestila  in  ugotovili,  da  19-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom  alkohola,  poskušal  v objekt vstopiti brez zaščitne maske, kar mu zaposleni  niso  dovolili.  Kršitelj  je  vpil  na  zaposlene in se tudi po prihodu  policistov ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v  prostore  za  pridržanje.  Zaradi  kršitev  javnega reda in miru mu bodo izdali  plačilni  nalog  in  zaradi  neupoštevanja  vladnega  odloka podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Okoli  23.  ure  so  zaradi  pijanega kršitelja, ki je grozil zdravstvenemu osebju, posredovali tudi policisti PP Metlika. Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj  pred  zdravstveno ustanovo v Metliki vpil na zaposlene, jih žalil in  jim  grozil. Kljub ukazom se ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga  odpeljali  v  prostore za pridržanje. Zaradi groženj ga bodo ovadili na tožilstvo  in  zaradi  neuporabe  zaščitne  obrazne  maske  podali  predlog pristojnemu Zdravstvenemu inšpektoratu.

O podobnem incidentu poročajo tudi z Gorenjske. Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v javni ustanovi obravnavali moškega,  ki  je  bil  žaljiv  do  zaposlenih,  kasneje  pa  tudi  do policistov.  Ukazov,  naj se umiri ni upošteval. Zato so ga policisto pridržali in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine