19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Ulični “prodajalec” pod pretvezo starejšega Mariborčana oškodoval za slabih tisoč evrov

Piše: C.R.

V sredo, 7. 7. 2021, okoli 10. ure je neznani storilec v Mariboru iz osebnega avtomobila ogovoril 86-letnega pešca in mu v nakup ponudil kuhinjsko posodo, obljubil pa mu je tudi darilo. Oškodovanec se je s tem strinjal, prisedel k neznancu v vozilo, nakar sta se skupaj odpeljala na oškodovančev dom.

Tam je neznani storilec kuhinjsko posodo oškodovancu podaril, k darilu pa dodal še komplet kuhinjskih nožev. Vse skupaj sta odnesla v oškodovančevo stanovanje, tam pa je neznani storilec oškodovanca nagovoril, naj mu da vsaj nekaj denarja za »bencin«. Oškodovanec mu je dejansko izročil 80 evrov, storilec pa je iz njegove denarnice sam vzel še dodatnih 15 evrov. Nato je oškodovancu predlagal, da sta odšla še na bankomat, kjer je oškodovanec dvignil še dodatnih 150 evrov in jih izročil neznanemu storilcu. Nato je neznani storilec oškodovancu predlagal še dodatni dvig, s čemer se je oškodovanec strinjal, vstavil bančno kartico v bankomat in vtipkal PIN kodo, neznani storilec pa je vtipkal znesek 700 evrov, in tudi ta denar vzel. Policisti neznanega storilca še iščejo.

Policisti svetujejo, naj ljudje ne nasedajo uličnim prodajalcem, naj jim slepo ne zaupajo, sploh pa naj jih ne spuščajo v svoja bivališča. V kolikor se neznancev ne morejo znebiti, naj pokličejo policijo na telefonsko številko 113, ali pa naj okolico z glasnim govorjenjem ali vpitjem opozorijo na to, da potrebujejo pomoč.

Vir: PU Maribor

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine