-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Ukrepi policije na shodih na območju centra Ljubljane

Včeraj, 31. 7. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje dveh neprijavljenih shodov, pravi uradno poročilo PU Ljubljana. Prvi shod se je okoli 18.30 pričel na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 70 protestnikov.

 

Drugi shod se je pričel okoli 19. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.000 zbranih protestnikov odšlo čez Ljubljanico in po ulicah centra Ljubljane do Roške ceste.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodka sta potekala mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti. Policisti so pri varovanju shodov trenutno ugotovili eno kršitev Zakona o javnih zbiranjih. Nadaljujejo zbiranje obvestil glede obeh dogodkov (shodov) in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine