0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Ukradli več kosov očal

Policisti Policijske uprave Ljubljana so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov ( v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

 

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil motorno žago in televizor. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Brigi na območju Kočevja je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil električno vrtalko in motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na Tacenski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil tablični računalnik.Nastalo je za okoli 300 evrov škode.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov. V Radomljah so neznani storilci vlomili v ograjen prostor trgovine in odtujili izolacijske plošče. Nastalo je za okoli 2000 evrov škode.

Prijeti storilci drznih tatvin

Ljubljanski policisti so 18.6.2019 odvzeli prostost 18 in 28 letnima državljankama Hrvaške, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1, ki sta jo izvršili v sostorilstvu v soboto, 18.6.2019 v popoldanskem času na Kongresnem trgu v Ljubljani. Iz nahrbtnika tuje turistke sta odtujili denarnico z gotovino in jo oškodovali za okoli 1000 evrov. Obe sta bili s kazensko ovadbo včeraj privedeni pred preiskovalnega sodnika, ki je obema odredil pripor.

Ljubljanski policisti so 18.6.2019 odvzeli prostost 51 n 37 letnima slovenskima državljanoma, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivih dejanj velike tatvine po 205. členu KZ-1. V sostorilstvu sta 17. 6. 2019 v prodajalni na Viru odtujila več kosov očal v vrednosti okoli 1600 evrov. Prav
tako sta osumljena, da sta 9.4.2019 v Šmarci iz pisarne odtujila fotoaparat v vrednosti okoli 1600 evrov. Policisti so včeraj pri osumljenima opravili hišne preiskave, kjer je bila pri enem izmed osumljencev zasežena še manjša količina prepovedane droge. Danes bosta s kazensko ovadbo privedena pred preiskovalnega sodnika.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine