12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Ukradli tudi prenosna računalnika

Policisti so na območju PP Bežigrad obravnavali vlom v hišo, od koder je bila odtujena manjša količina denarja, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 100 evrov.

Policisti so na območju PP Šiška obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bila odtujena zlatnina, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 2000 evrov.

Policisti so na območju PP Medvod obravnavali vlom v vikend pri čemer je bil lastnik oškodovan za okoli 600 evrov. Policisti so na območju PP Bežigrad obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder je bil odtujen elektromaterial in mobilni telefoni, podjetje je bilo oškodovano za okoli 10.000 evrov.

Policisti so na območju PP Šiška obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder sta bila odtujena prenosna računalnika, podjetje je bilo oškodovano za okoli 2000 evrov.

Policisti so na območju PP Bežigrad obravnavali vlom v poslovni objekt, od koder so bili odtujeni prehrambeni atrikli in cigarete, podjetje je bilo oškodovano za okoli 1000 evrov.

Preventiva v času praznikov

V času daljše odsotnosti od doma svetujemo občanom, da ravnajo samozaščitno in poskrbijo za svojo nepremičnino. Slednja naj ne daje videza, da so lastniki odsotni. Lastniki naj se dogovorijo z osebo, ki ji zaupajo da občasno:
– izprazni nabiralnik
– parkira na dvorišču
– spreminja lego rolet
– suši perilo, vklopi luči….torej izvaja ukrepe, ki nepremičnino
“oživijo”.

Če imajo vgrajeno alarmno napravo je priporočljivo, da je pred odhodom “servisirana” in pravilno nastavljena in seveda vklopljena. Nikakor ni priporočljivo puščati obvestil na avtomatskih odzivnikih telefonov o odsotnosti zaradi počitnic. Obvestilo naj bo nedoločno (trenutno nismo dosegljivi…).
Prav tako ni priporočljivo, da se o odhodu na počitnice obvešča preko “družabnih omrežjih” spleta (kdaj in kam se odpravljate na počitnice, koliko časa boste na počitnicah,…), kajti z vsemi takšnimi informacijami lahko povečate možnost, da postanete žrtev kaznivega dejanja v času vašega dopustovanja.

Samozaščitno obnašanje pa velja tudi na krajih, kjer dopustujete: Pomembno je, da zaklepajo vozila in iz vidnega mesta odstranijo vse vrednejše predmete in vse kar bi zamikalo potencialne storilce, zaklepanje hotelskih sob, apartmajev. Priporočljiva je uporaba sefov, vrednejše predmete je potrebno imeti ves čas pod nadzorom in v vidnem polju.

Zadnje novice

Sorodne vsebine