3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Ukradli avto na Hrvaškem in nato v Sloveniji povzročili nesrečo, policisti pa za volanom ujeli tudi drogiranega voznika

Ob 22.22 so prometni policisti na počivališču Risnik ustavili vozilo, ki ga je vozil 47-letni državljan Makedonije. Voznik je bil na hitrem testu pozitiven na opijate, odrejen mu je bil strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil. Sopotnica v vozilu je policistom izročila 3 odmerke metadona, za katere nima ustreznega potrdila. Sledi obdolžilni predlog.

 

Dne 10. 5. 2019, okoli 7.30 ure so bili policisti PU Maribor obveščeni o pojavu sumljivega vozila in oseb na območju Ptuja. OKC PU Maribor je v tej zvezi organiziral preveritev informacije in zato angažiral več policistov oziroma patrulj. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem informacije so policisti ugotovili, da je opisno vozilo po avtocesti iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici, zaradi česar so aktivnosti za izsleditev vozila usmerili v tej smeri.

Pri nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da so se v vozilu prevažale štiri osebe, ki so bile z vozilom v bližini Tepanja udeležene v prometni nesreči. Za vozilo je bilo ugotovljeno, da je bilo tekom noči ukradeno v Republiki Hrvaški. Policija v tej fazi opravlja aktivnosti v zvezi s prometno nesrečo in preverja informacije o okoliščinah prestopa državne meje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine